Fokvereniging Friesche Paard Midden Nederland
 

Welkom

Al vanaf 1974 organiseert de  Fokvereniging Midden Nederland een fokdag en komt zij op voor de belangen van fokkers en gebruikers van Friese Paarden in Midden Nederland.

Op deze website vindt u informatie over de geschiedenis van de fokvereniging, haar activiteiten en informatie die voor u als fokker en/of gebruiker van de prachtige zwarte parels belangrijk is.

Foto's op deze website gemaakt door Ingrid Truijens

 

Ons team

Menno Gorter

Menno Gorter

Positie Voorzitter

Over Menno komt uit Tiel en heeft zelf 12 Friese paarden. Veulens fokken, paarden rij-den en recreatief mennen zijn een lief-hebberij van hem. Hij verwacht in de toe-komst zo’n 6-8 fokmerries te hebben, puur als hobby. Menno Gorter is werkzaam in de zeescheepvaart en heeft over de hele wereld gevaren. Sinds 2012 is hij weer in Nederland waardoor hij o.a. meer met de paarden kan doen.

Maren Herber

Maren Herber

Positie Algemeen bestuur

Over Maren Herber heeft de opleiding bedrijfsleider paardensport en -houderij bij Aeres in Barneveld afgerond. Ze heeft zelf samen met haar moeder Hanneke van Ingen, twee Friese paarden waarvan één eigen fok. De liefde voor het friese paard is al jong begonnen. Ze heeft in de dressuur klasse Z gereden en geeft ook lessen op een manege.

Joëlle van Asch

Joëlle van Asch

Positie Penningmeester

Over Ik run samen met mijn man ons bedrijf, Van Asch Stalinrichting. In een klein dorpje in de Betuwe, IJzendoorn. Hierbij fokken wij al jaren met shetlanders en hebben een mooie stal opgebouwd met diverse fokmerries en goedgekeurde hengsten die we ter dekking hebben. We maken jaarlijks zo’n 25 hengsten keuringsklaar. Sinds zes jaar hebben we Friesche paarden, waaronder 2 kroonmerries en jonge aanwas van deze 2 merries. Ik vind het mooi om een “eigen” lijn op te zetten uit deze merries, fokkerij en keuringen vind ik dan ook het mooiste wat er is.

Willem Lokhorst

Willem Lokhorst

Algemeen bestuur

Over

Marlies Bloemendal

Marlies Bloemendal

Secretaris

OverAgenda

11 maart 2023: Friesche Paard Midden Nederland ON TOUR met een lekker diner!

Locatie: Stal fan Wettersicht en hengstenshow Stal de Mersken te SiegerswoudeVeenstraat 1, Lunteren

Vertrek met een gezamenlijke bus vanuit:
Esso Lunteren, Hullerpad 32.